Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny som student

Antagen höstterminen 2024

Grattis till din utbildningsplats! Som ny student på fysiska institutionen är det några saker du behöver veta. Här har vi samlat det viktigaste.

Studenter utanför fysiska institutionen. Foto: Johan Persson

Glöm inte att tacka ja till din plats

Är du antagen till en utbildning vid Fysiska institutionen? Stort grattis! Glöm inte att du måste tacka ja till din plats på antagning.se för att få behålla den.
Om antagningsbesked och svar samt viktiga datum på antagning.se

Introduktion och välkomstbrev

Alla våra kurser och program startar med ett obligatoriskt introduktionsmöte. Kommer du inte på mötet blir du av med din utbildningsplats. Terminen börjar den 2 september 2024.

I god tid före terminsstarten får du ett välkomstbrev från vår studievägledare. I brevet finns det information om hur du aktiverar ditt studentkonto, registrerar dig och loggar in i Lunds universitets lärplattform Canvas. Inloggningen öppnar några veckor före kursstart. Välkomstbrevet till masterprogramstudenter innehåller i vissa fall också information om hur du väljer kurser inom ditt program.

Saknar du ditt välkomstbrev?

Ibland studsar våra mail eller hamnar i skräpmappen. Har du inte fått ditt välkomstbrev fyra veckor innan kursen/programmet börjar, kontakta vår studieadministration.

Skicka e-post till: studentadministration [at] fysik [dot] lu [dot] se (studentadministration[at]fysik[dot]lu[dot]se)

Vad du behöver göra som nyantagen student

På Lunds universitets centrala webbsidor finns generell information om vad du behöver göra som nyantagen student. Du hittar checklistor och annan matnyttig information om livet som student i Lund.

Lunds universitets centrala sidor för nya studenter.

Schema och kurslitteratur

På vår kurssida hittar du mer information om våra kurser, med länkar till allt du behöver veta om kursernas upplägg, senaste schema och kurslitteratur. De finns givetvis också i lärplattformen Canvas när inloggningen öppnat.

Gå till kurssidan.

Reserv

Tyvärr antar vi inga reserver till våra programutbildningar. Till kurser erbjuder vi reservplats i mån av plats i turordning. Du kommer att kontaktas via e-post om du erbjuds en plats på kursen. 

Studentorganisationer

LUNA, kåren för naturvetarstudenter

Som student vid Naturvetenskapliga fakulteten tillhör du LUNA. Studentkåren arbetar främst med utbildningsbevakning, och har som syfte att upprätthålla hög kvalitet i alla utbildningar vid Lunds universitet. Förutom utbildningsbevakning anordnar studentkårerna även sociala aktiviteter, bidrar med näringslivskontakter, arbetsmarknadsdagar och föreläsningar. De arrangerar även välkomstaktiviteter för nya studenter.

LUNA, engelskspråkig webbplats

GLuFS, ett hem för fysikstudenterna

Som fysikstudent har du ytterligare ett hem, hos GLuFS som står för Glada Lundafysikers Studieråd. Gå med i GLuFS Canvassida genom att klicka på länken för att få all information du behöver.

GLuFS på Canvas (engelskspråkig sida)

ALVA

ALVA är en astronomiklubb för universitetsstudenter i Lund. Syftet med klubben är att ge en plats för naturvetarstudenter och andra astronomiintresserade att få inspiration och uppleva hur spännande universum kan vara.

Mer information om ALVA på avdelningen för astrofysiks engelskspråkiga webbplats.

F-sektionen

F-sektionen inom Teknikkåren vid LTH, TLTH, är en ideell förening för studenter som läser något av civilingenjörsprogrammen Teknisk Fysik, Teknisk Matematik eller Teknisk Nanovetenskap och har till ändamål att främja kamratskap bland medlemmarna och tillvarata medlemmarnas gemensamma intressen.

F-sektionens webbplats.

Canvas

Canvas är Lunds universitets digitala lärplattform. Mer information om dina studier, praktiska råd, svar på vanliga frågor och annan nyttig information för dig som är student hittar du på fysiska institutionens Canvassidor. 

Klicka på nedan länk för respektive program för att läsa mer om hur det är att studera på fysiska institutionen i Lund.